دوشنبه 20 آذر 1396

قیمت تخم مرغ    تاریخ 1396/03/28   پایه تهران - حداقل :  32000    حداکثر 34000  ریال

 

 

یادداشت روز شماره 56

برخي تخم مرغ‌ هاي شانه‌ اي پاستوريزه شده ‌اند و تاريخ انقضاء دارند.؟ادامه

 

 

 

 

 


app test

app test 2

مقالات و پژوهش ها
استفاده از پماک گوجه فرنگى در تغذيه طيور

 مقدمه

          کمبود مواد غذائى مهمترين مشکلى است که در سر راه پيشرفت صنابع طيور در اکثر نقاط جهان وجود دارد همين امر باعث شده است که توجه محققين به منابع غذائى ديگر از جمله محصولات نهائى کارخانجات مواد غذائى جلب گردد و درجستجوى منابع غذائى قابل استفاده تلاش و کوشش فراوانى از خودشان دهند . پماک گوجه فرنگى که محصولات نهائى کارخانجات رب سازى است ميتواند بعنوان يک منبع غذائى با ارزش محسوب گردد . گرچه اطلاعات زيادى در مورد روشهاى توليد و نحوه استفاده و عمل آورى محصول نهائى کارخانجات در دسترس ميباشد اما در مورد اين ماده جديد وتوانائى آن بعنوان يک منبع غذائى اطلاعات دانشمندان کم بوده و احتياج به تحقيقات بيشترى دارد .

 پماک گوجه فرنگى چيست؟

 پماک گوجه فرنگى محصول نهائى کارخانجاتى است که از گوجه فرنگى تازه محصولاتى نظير رب گوجه فرنگى آب گوجه فرنگى و سس گوجه فرنگى تهيه مى کنند و شامل پوست ، ‌دانه و قسمتهاى نرم گوجه فرنگى است . قبل از اينکه استفده از اين ماده با ارزش در تغذيه طيور مطرح گردد پماک حاصل از کارخانجات در محيط زيست مانند رودخانه ها و مزارع ريخته ميشد و موجبات آلودگى محيط را فراهم مى آورد . بنابراين محققين براى حل نمودن اين معضل به فکر چاره افتاده و به اين نتيجه رسيدند که با استفاده از اين ماده مغذى در غذاى طيور نه تنها ميتوانند از آلودگى محيط بکاهند بلکه موفق به  عرضه يک نوع غذاى جديد و با کيفيت به صنعت مرغدارى خواهند شد.

 ارزش غذائى پماک

 پماک گوجه فرنگى يک منبع خوب پروتئينى براى طيور و چهار پايان محسوب ميشود و تجزيه شيميائى اين غذا نشان داده است که پروتئين خام آن 25-20 درصد و ميزان لايزين آن 13% بيشتر از سويا است همچنين اين غذا منبع ويتامينه خوبى از نظر ويتامينهاى A,B است مقدار زانتونيل موجود دراين غذا mg/g240-200 است و از اين نظر قابل کيفيت تخم مرغ خوشرنگى زرده خواهد شد . چون پماک يک ماده آنتى اکسيد ان است بنابراين وجود آن در جيريه طيور نه تنها باعث بالا رفتن کيفيت غذا ميشود بلکه از بروز اختلالات گوارشى جلوگيرى مى کند . آزمايشات نشان داده است که جوجه هائى که با اين ماده تغذيه شده اند کمتر به اسهال و ديگر اختلالات گوارشى مبتلا شده اند.

 عمل آورى و نحوه استفاده از پماک

 مطالعات و تحقيقات زيادى براى عمل آورى وقابل استفاده نمودن اين ماده در جيره غذائى طيور صورت گرفته و روشهاى مختلفى پيشنهاد گرديده است اين روشها شامل موارد زيراست .

1-    روش حراراتى = دراين روش پماک را به مدت 30 دقيقه در حرارت 121c قرار ميدهند.

2-  روش عمل آورى توسط اسيد : ‌دراين روش از محلول اسيد کلريدريک (2%) براى مدت 20 ساعت در درجه حرارات اتاق استفاده ميگردد.

3-  روش غوطه ورى درآب: دراين روش پماک بمدت 20 ساعت درآب غوطه ور ميشود وبه منظور جلوگيرى از رشد باکتريها تولوئن به ميزان 5/1 سى سى به ازاء‌هر ليتر آب اضافه ميگردد.

4-  روش عمل آورى توسط مواد قليائى : دراين روش از هيدرو کسيدسديم (458%) بمدت 24 ساعت استفاده شده سپس توسط اسيد کلريدريک مراحل خنثى سازى صورت مى پذيرد.

 لازم به توضيح است که پماکهاى که توسط روشهاى غير حرارتى عمل آورى شده اند ابتدا در درجه حرارات 52 خشک شده بطورى که رطوبت آن به کمتر از 10% ميرسد . سپس آسياب شده وبه ميزان 20% به جيره طيور اضافه ميگردد . (جدول 1).

درمورد پماکهائى که توسط روش حرارتى عمل آورى شده اند احتياج به انجام مراحل  فوق نبوده وپس از آسياب شدن در جيره طيور استفاده ميشوند.

 جدول 1

ترکيبات جيره حاوى پماک

مواد تشکيل دهنده

درصد

مواد تشکيل دهنده

درصد

سويا

6/30

ليمستون

72/0

ذرت

9/41

فسفات کلسيم

45/2

پماک

20

شن

05/0

روغن سويا

9/2

نمکهاى يد دار

45/0

متيونين

52/0

ويتامين

36/0

 

 

مواد معدنى

05/0

 

 

نتايج تحقيقات و مطالعات انجام شده در مورد عمل آورى پماک نشان ميدهد که عوامل مضرى در پماک عمل آورى نشده وجود دارد که در پرامترهاى مانند افزايش وزن و توليد انرژى متابوليسم نمى تواند تاثير چندانى داشته باشد لذا با توجه به اين موضوع ميتوان اظهار نمود که پماک در صورتى که عمل آورى نشده باشد ميتواند جهت تامين پروتئين و مواد مغذى مورد نياز طيور در جيره بکار رود . اين مطلب بخصوص در جاهائى که افزايش کيفيت غذا مورد نظر است اهميت فراوان دارد ونکته قابل توجه آن است که ميزان پماک مورد استفاده در جيره مرغداريهاى گوشتى و تخمگذار نبايد بيش از 20% باشد زيرا اين ماده تلخ بوده درصورتيکه ميزان ياد شده رعايت نگردد باعث ميشود که جيره خوش طعم نباشد همچنين چون 30% پماک را فيبر خام تشکيل ميدهد افزايش ميزان آن باعث ميشود که انرژى جيره تحت تاثير قرار گرفته و محدود شود.

تهیه و تنظیم:

سید مهرداد اسحق حسینی

دانشجوی دکتری دامپزشکی از دانشگاه آزاد گرمسار

 

 

منبع :

 World  poutry – Eisevier  voiume  15.NO:7.99page 19

 

 

 

فرم  تست آپلود عکس 
 

نحوه آشنایی شما با سایت؟
دوستان
جستجو در اینترنت
دفتر اتحادیه

  بازديد کل : 1812592 نفر   - 204030 ip   بازديد امروز : 1671 نفر   - 298 ip   بازديد ديروز : 1881 نفر   - 263 ip   آنلاين : 5 نفر
Copyright Notice ©   mihanunion.ir   All Rights Reserved .